pexels-photo-10979-bw-small-e1508236083309

Visie

Elohay werkt vanuit positieve christelijke levensovertuiging dat ieder mens is geboren met kwaliteiten en talenten om deze te ontdekken, te ontwikkelen en toe te passen. Ieder op hun eigen specifieke manier waardoor ieder mens uniek en waardevol is. Elohay is er voor iedereen, vanaf 18 jaar tot 80 jaar, ongeacht wel- of geen christelijke geloofsovertuiging.

Elohay staat met passie, betrokkenheid, vriendelijkheid en vastberadenheid naast de mensen. En door de positieve persoonlijke benadering gaan mensen hun mogelijkheden steeds meer ontdekken en komen daardoor meer in hun kracht. Elohay stimuleert mensen om te ontdekken wie ze zijn, wat ze kunnen, wat ze willen en om op die manier hun zelfbeeld te vergroten en het overzicht weer krijgen.

Over de persoonlijke begeleider

Mijn naam is Evert Bergsma en ik ben Persoonlijk begeleider bij Elohay. Naast mijn parttime werk bij stichting Kwintes (inmiddels al meer dan 12 jaar) als IPS trajectbegeleider en jobcoach, ben ik sinds 2011 gestart met Elohay. Door mijn eigen levenservaring heb ik ontdekt hoe waardevol het is dat er iemand op een positieve manier naast je staat wanneer je zelf geen perspectief meer ziet of wanneer je je hoofd boven water wilt houden maar eigenlijk niet meer weet hoe dat moet. Iemand die je verder kan helpen en met je mee denkt om uit de situatie te komen waardoor je weer in je kracht kan komen.

Samen met mijn vrouw ben ik in 2021 uit Friesland verhuisd naar Amersfoort, waar we als vrijwilligers betrokken zijn, en wonen bij Stichting Timon in een woongroep voor begeleid wonen voor jongeren. Wij helpen graag andere mensen en hebben ruim 10 jaar in Noordoost Friesland een goede doelen stichting Precious geleid. Wij hebben 4 prachtige kinderen die allemaal de deur uit zijn waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe dingen. Wij reizen en kamperen graag en hebben inmiddels het “winter kamperen” ontdekt.

Na mijn MSPO opleiding heb ik een HBO opleiding Personeel en Arbeid gevold in Zwolle. Daarna heb ik verschillende opleidingen / cursussen gevolgd waar onder IPS, autisme, faalangstbegeleiding, jobcoach, RET en autisme. Jarenlang ben ik werkzaam geweest in bedrijven en zorgorganisaties heb inmiddels vele mensen kunnen helpen bij allerlei hulpvragen.

Samenwerking

Sinds 2021 werkt Elohay samen met Professional Organizer, Louise Bergsma. Zij kan worden ingezet wanneer je geen grip meer hebt op je huishouding of planning. Samen met jou zorgt zij ervoor dat je huis weer op orde komt en dat je structuur aanbrengt in het huishouden, goederen en spullen. Haar website is www.mooiinorde.nl.

Werkgebied

Deze hulpvraag komt vaak via de gemeente, afdeling WMO, bij mij terecht. Elohay werkt voor de gemeenten Noardeast Fryslan, Dantumadiel, Achtkarspelen en Tytjerksteradiel. Bij deze gemeenten is Elohay als zorgaanbieder bekend.